Social Icons

Featured Posts

Saturday, December 15, 2018

Miracles in December?

Assalamualaikum.

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. 
punyalah dah lama tak update entry baru kat cik belog.. kesian dia.. mesti dia terasa seperti dianak tirikan.. oh, tidak sama sekali cik belog.. jangan sesekali kau rasa begitu! kau hanya berkongsi kasih dengan buku2 dan drama2 je.. lalala~

So, today is Saturday.. anddddd it's December 15 already..
Oh my Goodness! I really can't believe that we are approaching the new year already.. 

How about 2018 goals?
I think I should read back my entry for this year's goals but I believe a few of them are accomplished.. *proud smile* BUT sadly few of my major goals for this year are yet to be accomplished.. TT______TT

It's December, guys.. December!
I'm hoping (praying) that miracles in December do happen BUT unfortunately I'm not EXO; no miracles in December for me..
On the bright side, I'll continue praying that it will happen this January 2019.. I'm sooooooo close to that goal, guys.. like reaaaallyyyyyyyyy close.. Just one more step to accomplish it.. Do pray for my success, ok? Thanks in advance! 

Okay, enough of that for now.. the more I write in English, the more I feel like OMG, my English is so rusty!!! I wish I have someone that can converse in English with me everyday.. At times like this, I really missed my former work place in KL where we are required to speak in English..

Okay guys, don't forget tonight will be the second leg of the final AFF Suzuki Cup 2018.. Support #HarimauMalaya!

Wassalaamu..

Tuesday, July 17, 2018

Hutang Manuskrip

Assalamualaikum..

Wahhh, dah Julai baru ada entry baru.. hehe.. tapi tahun ni kira aku better sikitlah dari tahun lepas bab update entry kt cik belog ni.. tahun lepas kalau tak silap aku cuma ada 2 entries je kot.. rasa macam loser gila.. haha.. tapi sekarang ada lagi ke orang yang aktif berblogging macam dulu2? Entahlah.. sebab aku tak pernah buat kajian jadinya tak berani nak komen.. cuma kalau tengok macam orang zaman sekarang lebih ke arah insta, smule dan yang seangkatan dengannya.. aku antara yang malas nak up-to-date dengan apps yang orang ramai guna sebab malas nak install banyak benda kat phone.. dan kalau takde kat phone, lagilah malas nak buka kat web.. haha!


Okay, as the title of this entry goes: Hutang Manuskrip..
yeppp.. HUTANG!
Jangan kau orang ingat hanya wujud hutang dalam bentuk duit, budi dan nyawa je, banyak jenis hutang wujud termasuklah hutang manuskrip macam aku ni.. haha! kenapa aku klasifikasikan sebagai hutang? sebab ada rumah penerbitan merisik manuskrip aku.. tapi sampai sekarang tak siap2 lagi manuskripnya.. for various reasons actually.. one thing led to another hence aku masih berhutang manuskrip yang dah dilamar tu dengan rumah penerbitan yang melamar.. 


Monday, April 23, 2018

Jom Baca Bersama Untuk 10 Minit

Assalamualaikum...

Wahhhhh, entry pertama aku lepas entry pasal azam tahun 2018... dah April baru entry baru muncul... kehkeh...

Okeh, seperti tajuk entry, esok merupakan tarikh kempen Jom Baca Bersama Untuk 10 Minit bagi tahun 2018 ni... dalam mat saleh punya bahasa kampung: Let's Read Together for 10 Minutes...



10 minit je pun... 11 pagi sampai 11.10 pagi... sesiapa yang free tu marilah spend 10 minit masa kita untuk membaca... tapi janganlah tunggu kempen ni je baru nak membaca... jadikan membaca tu salah satu rutin harian kita... (tapi yang singgah cik belog aku ni mesti golongan yang suka membaca kan? Kan? Kan?)

Okeh, tu je laa nak cakap... hahaha! Hari ni & esok aku cuti sebenarnya... sebab tu rajin sikit laa kot up entry kt sini... malam nanti insya Allah rajin sikittttt jugaklah kot nak buat cookies... warm up buat cookies sebelum Ramadhan... hahaha! Habis kau ingat puasa je nak warm up sebelum Ramadhan? Skill buat kuih raya yang tak seberapa ni pun nak kena warm up jugak... kehkeh...

Sekian, wassalaamu...

Sunday, January 14, 2018

dua kosong satu lapan

Assalamualaikum..

I hate to say this but this is so true; pejam celik pejam celik dah dua minggu masuk tahun 2018.. satunya rasa cepat sangat masa berlalu.. satu lagi rasa semakin tua aku! haha..

Tahun 2017 yang lepas cuma ada 2 entries.. tahun 2018 ni tak berani nak menjanjikan sebarang kerajinan untuk update cik belog ni..  sempena entry pertama untuk tahun 2018.. nak list kan azam untuk tahun 2018 ni.. hujung tahun nanti bila aku buka cik belog ni bolehlah aku tengok azam mana yang terlaksana..

1) Beli laptop baru
2) Beli external hard disk baru
3) Siapkan manuskrip yang tertunggak
4) Siapkan manuskrip baru yang tengah berlegar2 dalam kepala otak
5) Cari kerja baru
6) Lebih berdisiplin berbanding tahun2 sebelum ni

okeh, tu je kot azam yang boleh disenaraikan kat sini.. ada lagi azam lain tapi yang tu bersifat peribadi sikit.. tak perlulah share kat sini.. lalala~

Hujung tahun nanti aku nak tengok, azam mana yang berjaya dilaksanakan.. Semoga Allah permudahkan segala urusan aku & sesiapa yang sedang membaca entry ni.. aamiin.. 

Sekian,
Wassalaamu..

Thursday, February 02, 2017

RINDU

Assalamualaikum..

Hai semua yang singgah ke cik belog saya! :]
As the title of this entry goes; RINDU..

Saya RINDUUUUUUUUU dengan macam-macam perkara..
Salah satunya RINDU nak menaip luahan rasa panjang2 kat cik belog ni.. biarlah orang tak baca pun luahan rasa saya.. most of the time, entry kat sini selain karya picisan saya, memang tujuannya untuk saya buat luahan rasa.. supaya rasa lega.. walau sedikit cuma.. tak peduli jika tiada insan sudi baca.. janji saya buat luahan.. supaya tak terpendam dalam hati..

ini entry pertama sejak saya public kan semula cik  belog ni.. kesian cik belog, dah public semula pun tuan dia abaikan dia.. masa private hari tu lagilah tak jenguk langsung.. *ada laa dua tiga kali kot jenguk..* hahaha! Tapi lepas publish entry RINDU ni, tetap tak boleh janji yang saya akan selalu post entry.. hehe.. 

Shhh.. jangan beritahu orang lain, saya nak cakap satu benda ni..
saya sebenarnya jealous (in a positive way, of course) tengok kawan2 FB yang dah berjaya buku mereka diterbitkan.. saya? hmm.. masih struggle dengan banyak benda.. ayat pun tunggang-langgang lagi.. heh.. tolong doakan semoga saya diberi ilham dan kekuatan untuk menghabiskan cerita2 saya ya.. aamiin.. jalan cerita banyak dalam kepala tapi nak connect the dots tu yang mencabar..

ho ho ho hokeh..
saya nak mengundur diri dulu.. tadi rasa nak taip panjang2.. bila dah mula menaip mulalah tak tahu nak taip apa..

Sekian,
Wassalamu.

ps: korang rindu nak baca cerita saya tak? hoho


Monday, February 29, 2016

lompat

Assalamualaikum...

Lompat si katak lompat..
Lompat pada tahun lompat..
Huhu..
29 Februari..
Tahun lompat..
Empat tahun sekali..
Takde nak bebel apa2 pun..
Entahlah.. Cuma rasa nak post juga satu entry hari ni..
Huhu..
Sekian, wassalaamu..

Monday, February 08, 2016

werewolf


Assalamualaikum..

Woah~
I bet many of you didn't see this coming.. Neither did I.. I was never; I repeat, NEVER fond of werewolf dramas/series/stories.. I don't know why.. Mainly because I think that it is impossible, absurd and nonsense that someone can be half human and half wolf.. But speaking of nonsense, I do watch zombie series/movies.. Well, zombies are no different than werewolves, the zombies are also kind of nonsense but strangely I can still bring myself to watch them.. So, I don't really remember the exact reason I dislike werewolf..

But that was then..
And this is now.. *play Part of Me song please.. Haha :p *
Okay, I'm not saying that right now I LIKE werewolf stories but thanks to Wattpad, I now give werewolf stories a chance.. Haha..