Social Icons

Ramalan Kaji Cinta


Sebagaimana ku tidak akan pernah pasti apakah ku masih akan bernafas pada esok hari, begitulah juga dengan nasib Ramalan Kaji Cinta ini...

Whatever it is, I do hope that this story loads plenty of lessons and worth of your time :)

Jangan malu jangan segan, dipersilakan untuk meninggalkan kritikan di sini atau mengikut bab ;)

Have a nice day!
Happy reading :) 


[BAB 1] [BAB 2] [BAB 3] [BAB 4] [BAB 5]
[BAB 6] [BAB 7] [ BAB 8 - Akan Datang ]

NOTA: segala update cerita ini akan dihentikan seketika bagi memberi laluan untuk siapkan SIBB... Harap maklongku bukan maklongmu...


Recommendation:
1) Cerpen WiFi Rumah Sebelah
2) Cerpen Soulmate: Classified!
Kalau tak baca cerpen² tu pun insya Allah boleh faham je cerita Ramalan Kaji Cinta ni... Tapi in case nak mengenali watak² tu dengan lebih mendalam jemputlah baca cerpen² tu ;)

7 comments:

  1. Salam. Saya suka dengan cerita nie. Cuma, bila lama sgt nk update buat saya rse mcm buang masa tunggu. Just my own opinion.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Terima kasih masih sudi bertandang ke belog ni dan ambil masa untuk drop comment... I really appreciate it... Saya faham, bila kena tunggu ni rasa tak best pun ada... Tapi apa yang sy buat bersebab... Hari tu saya stop sebab nak bagi laluan tulis cerpen untuk hantar ke publisher, walaupun tak pasti lg akan dipilih ataupun tak... Jadi, sekarang baru boleh nak fokus semula pada enovel... Cumanya tgh bln puasa ni susah jgk nak cari masa nak menaip... Dan lagi satu, sy jenis nak pastikan ada pengajaran dalam setiap cerita jadinya kena buat research dan banyakkan membaca serta bertanya...

      Seriously bkn senang nak terus menaip cerita... Pada yg mmg ada bakat, mungkin mereka boleh menaip dgn banyak dan effortlessly... Berbeza dgn kes sy, sy takde bakat menulis tp sy gagahkan diri menaip sbb sy rasa dgn menaip org akan faham sudut pandangan yg kita nak sampaikan tu... Ada byk cerita dlm kepala dan hanya dengan menaip sy boleh sampaikan dgn berkesan... Insya Allah...

      Terima kasih untuk pandangan yg ikhlas dr anda... Sesungguhnya sy cuba menaip cerita yg ada pengajaran dan tak buang masa pembaca tp sy tak dpt nk elak kalau pembaca terasa buang masa menunggu setiap update baru... Insya Allah sy akan cuba perbaiki kelajuan update cerita...

      Terima kasih... Semoga Allah merahmati anda...

      Delete
  2. Lama sgt dh nii ...saya tunggu dr dulu lg ... x de dh ke update pasal novel nii? X best tunggu lama2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf buatkan anda tertunggu... Seperti nota yang saya tinggalkan kat atas, segala update cerita ni dihentikan kerana memberi laluan kepada saya nak siapkan manuskrip penuh Saya Isteri Baru Belajar... Maaf untuk sebarang kesulitan...

      What to do... I'm just a noob writer with two hands, one brain and one laptop... Maaf saya tak mampu nak update cerita ni serentak dengan menyiapkan manuskrip SIBB :(

      Terima kasih kerana masih lagi berminat untuk mengetahui kisah ini...

      Delete
  3. Sis suha..keep fighting tau!! Sy doakan akak success selalu😊

    ReplyDelete
  4. Sis suha..keep fighting tau!! Sy doakan akak success selalu😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks so much sis.. Sy sgt terharu..

      Aamiin.. Terima kasih atas doanya.. Moga kita semua success selalu :)

      Delete

manis bicara indah tutur kata...
selamat meninggalkan jejak kasih anda...