Social Icons

Saturday, November 30, 2013

kelas lakonan bersama Shah Rukh Khan~

Assalaamu`alaikum...

As the title of the post goes~ 

yup, ku ada hadirin kelas lakonan bersama Shah Rukh Khan... muahahaha... *mohon jeles... mohon...*
pigi daaa.... takde sape nak jealous... harap maklum ye cik suha...

ok, fine since takde orang pun nak jealous... baik ku berterus terang sekarang...
*kalau ada orang jealous pun akan berterus terang jugakk...*

ye betul!
memang ku ada hadiri kelas lakonan tu... *ayat penyata kali kedua... bape kali nak cakap daaa...*

Sunday, November 24, 2013

macam cantik je, macam comel je~

Assalaamu`alaikum...

As the title of the post goes... macam cantik je, macam comel je *macam familiar je*... *sebab kalau eja 'jer' macam gedik pulak... - terpulang pada masing2... * 
ku kira mesti ramai sudah tahu dengan video yang menjadi viral di media sosial ini... *dah lama jugak, siap banyak orang buat parodi...*

so, ape ke hal ttbe ku buat post ini??
lalala~
hal ini kerana ku telah jumpa the best parody ever untuk video tu... *pendapat sendiri*
mohon pergi tengok untuk kepuasan hati sendiri

jika anda tahu Amar, *sesuai dengan label post ini; amar makruf* beliau adalah pelantun lagu2 nasyid...

Saturday, November 16, 2013

cleanER

Assalaamu`alaikum...


ho ho ho hokeh...
cleaner...
of course you guys know what does the word means...
want a concrete evidence?

nahh hamekk!! *mohon jgn baca gna nada garang... lalala~*

[Credit: here]

ho ho ho hokeh...
now you know *in case you don't know laa... hohoho...*

so, what does this entry has to do with the cleaner??

well, it depends on your interpretation of the word cleaner itself...

Friday, November 08, 2013

gifted vs interested

Assalaamu`alaikum...

ho ho ho hokeh...
let's straight to the point...
gifted vs interested...

ada orang kita lihat sangat berbakat dalam sesuatu bidang...
lalu kita menganggap beliau bukan sahaja talented malah bakat yang beliau ada merupakan satu anugerah daripada Allah...
gifted...
lalu dengan anugerah kurniaan tersebut beliau menyalurkan ke jalan yang betul dan mengharapkan keredhaan Allah... *oh best nye!!*

hmmm *berfikir sejenak*
ya!
ku cemburu! *in a positive way, of course!*
cemburu dengan orang yang gifted ini...
pada hematku mereka ada satu anugerah yang tidak ternilai harganya...
ku selalu berharap agar mereka menyalurkan kepada kebaikan...
agar setidak-tidaknya sedikit dari bakat anugerah Ilahi itu dapat membawa insan lain mengenali Ilahi...
dari Allah bakat itu diberi dan seharusnya kepada Allah jua bakat itu harus disalurkan kembali...

Thursday, November 07, 2013

Cerpen | Second Hero



            


            Nur Hakimah memainkan lagu ‘We Are Never Ever Getting Back Together’ nyanyian Taylor Swift dengan kuat. Tidak cukup dengan itu, dia turut menyumbangkan suaranya yang sedikit lagi akan masuk kategori sumbang itu dengan bersungguh-sungguh menyanyikan lagu tersebut sambil turut mengangguk-anggukkan kepala mengikut rentak lagu. Hayfa Zafirah, teman sebiliknya yang baru keluar dari bilik air menggelengkan kepala. Mereka berdua menyewa bilik utama yang turut dilengkapi dengan bilik air manakala dua buah bilik yang lain dihuni oleh penyewa lain. Dia sudah lali dengan hobi Nur Hakimah yang satu ini. Kadang-kala dia juga turut menyanyi bersama-sama Nur Hakimah, membuat pencemaran bunyi di kawasan taman perumahan itu. Cuma, apabila Nur Hakimah menyanyikan lagu ibarat orang baru putus cinta dia tidak akan turut serta. Dia sebenarnya tidak mahu emosi Nur Hakimah terbawa-bawa seperti dahulu.

            “Sudah-sudahlah tu Kim. Memang korang takkan kembali bersama pun. Usah dikenang barang yang lepas, kalau dikenang merajuklah hati. Eh, betul ke dialog aku ni. Nak ciplak tapi tak ingat pulak. Hehe.”

            Hayfa Zafirah bersuara apabila lagu sudah di penghujung. Nur Hakimah menarik muka masam. Dia sungguh tidak berkenan apabila dia sedang melayan lagu kategori sebegini, Hayfa Zafirah pasti akan mengeluarkan ayat yang sama. Sememangnya dia suka mendengar lagu dan menyanyi tetapi tidak bermaksud apabila lagu kategori sebegini dia akan kembali teringatkan kisah lama. Walaupun kadang-kala dia turut melayan hati dan perasaan apabila lagu kategori sebegini dimainkan.

            “Kau ni kan kalau tak sakitkan hati aku dalam sehari tu gamaknya kau boleh sakit kronik kot. Aku menyanyi je lagu ni, bukan aku teringat kisah silam duka paling dalam pun. Untuk pengetahuan kau wahai Cik Hayfa Zafirah, seratus lima puluh juta kali kalau dia nak minta kitorang berbaik sekalipun aku tak kan terima la. Aku waras lagi.”