Social Icons

Friday, February 20, 2015

Tarbawi by LangitIlahi

Assalaamu'alaikum...

Last time ku promote game 'Defending Malaysia' and this time a new game by LangitIlahi called 'Tarbawi'... Same as the previous one, you can download this game from the Google Play...

Kalau anda dah pernah cuba main Defending Malaysia then you should know what are the weaknesses of the game... tapi pada pendapat ku sendiri, game tu kira okeylah untuk first try LangitIlahi developer team... bukan senang nak buat game okey... mohon faham... dan ku pasti mereka pun akan terus improve kualiti game mereka...

Tarbawi ni pulak merupakan kuiz berkaitan Islam... rasa dah agak lama kut mereka letak kat Google play nun tapi malam tadi baru ku berkesempatan untuk download... dan malam tadi jugak habis main untuk Casual Mode...

Secara ringkasnya Tarbawi ni ada Casual Mode dan Time Attack Mode... as the name goes, casual tu takde limit masa kau orang nak jawab soalan2 tu whereas time attack tu ada limit masa... soalan2 random pasal Nabi2, para sahabat Rasulullah, perang2... seronok jawab soalan tu... dengan gigihnya ku dan adik perempuanku jawab semua soalan set pertama tu malam tadi jugak... mana yang tak tahu tu kami guna coin untuk selesaikan... hahaha... bila dah tak boleh guna coin (dan taknak purchase coin) akhirnya kami guna khidmat pak cik Google... ada yang tahu dan rasanya banyak juga yang kami google... especially pasal perang... oh, terasa jahilnya pasal perang2 Islam... yang selalu dengar pasal perang Badar, Uhud, Ahzab dan Khaibar tapi banyak lagi perang lain seperti perang Mu'tah, Hunain, Siffin, Jamal, Yarmouk... macam2 lagilah... kira malam tadi jadi banyak membaca jugak laa...

Yang kurang bestnya game ni takde bagi hint... dia takde offer hint satu atau dua huruf ke... kalau nak jawapan terus kena tekan selesaikan (kalau kau orang taknak google jawapan laa..) Selesaikan tu pulak kena guna coins... bila coins dah habis boleh purchase dari LangitIlahi... memang takkk laa ku nak guna duit macam tu kan... memang ku google sampai dapat jawapan laa jawabnya... lagi satu bila dah habis jawab semua soalan dia akan cakap kita dah habis jawab set pertama dan tunggu update seterusnya... tapi, bila ulang balik main, walaupun soalan yang sama kita dah jawab tadi, markah masih akan bertambah bila jawapan kita betul... hmmm...

ho ho ho hokeh...
itu aje untuk entry kali ni... merajinkan diri letak entry baru kat cik belog... nak harapkan cerpen atau enovel entah bila ku akan update... mohon jangan ada yang menunggu atau berharap (nanti ku akan rasa bersalah dan serba-salah...) kalau kau orang free2 tu nanti cubalah game ni... insya Allah berbaloi main... dapat refresh apa yang pernah belajar dulu dan dapat belajar benda baru...

Sekian...
wassalaamu~

No comments:

Post a comment

manis bicara indah tutur kata...
selamat meninggalkan jejak kasih anda...